Aquarius

Nominert til Gullpalmen i Cannes 2016.

Originaltittel: Aquarius
Regi: Kleber Mendonça Filho
Språk: portugisisk
Nasjonalitet: Brasil
Produksjonsår: 2016

Sonia Braga(Edderkoppkvinnens Kyss) gjør en fantastisk rolle og burde fått Gullpalme for Beste Kvinnelige Hovedrolle i Cannes 2016!

Clara er en 65 år gammel enke og pensjonert musikkritiker. Hun ble født inn i en velstående og tradisjonsrik familie i Recife, Brasil. Hun er den siste beboeren av Aquarius, en original, toetasjes bygning bygget på 40-tallet. Alle de andre leilighetene har allerede blitt kjøpt opp av et selskap som har helt andre planer for tomten. Clara har sverget på å bli boende til hun dør, og hun går inn i en kald krig med selskapet, en konfrontasjon som er både mystisk, skremmende og nervepirrende. Spenningen forstyrrer Claraog hennes daglige rutiner, og den får henne dessuten til å tenke på sine nærmeste, fortiden og fremtiden.

Aquarius og den intet mindre enn enestående hovedrolleinnehaveren Sonia Braga fikk stående ovasjoner da filmen hadde premiere i hovedprogrammet i Cannes. Kleber Mendonça Filho har skapt et medrivende karakterstudie og en svært interessant utforskning av hvordan et bosted over tid kan bli en del av en identitet.
---
Filmen hadde sin internasjonale premiere i Cannes, med positive tilbakemeldinger, og mange som mente at Sonia Braga(Edderkoppkvinnens Kyss) fortjent en Gullpalme for sin rolle som Clara. Filmen er solgt til de fleste land, sist var det Netflix som kjøpte opp store deler av den engelskspråklige verden, samt Latin-Amerika utenom Brasil. I Norge får den heldigvis kinodistribusjon.

Medvirkende: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Zoraide Coleto, Fernando Teixeira, Buda Lira, Paula De Renor, Bárbara Colen, Daniel Porpino, Pedro Queiroz, Carla Ribas, Germano Melo, Julia Bernat, Thaia Perez, Arly Arnaud, Leo Wainer, Lula Terra, Allan Souza Lima, Valdeci Junior

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her