Aquarius

"Aquarius": Sonia Braga i sin livs rolle. Aftenposten (5)

Originaltittel: Aquarius
Regi: Kleber Mendonça Filho
Språk: portugisisk
Nasjonalitet: Brasil
Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Enkelte nærgående seksuelle skildringer gjør at denne filmen får 15-årsgrense.

Sonia Braga(Edderkoppkvinnens Kyss) gjør en fantastisk rolle og burde fått Gullpalme for Beste Kvinnelige Hovedrolle i Cannes 2016!
----
"..dette er utvilsomt en av årets store hovedroller i en kinofilm, og den vil bli stående, det kan du ta mitt ord på." K.Lismoen, Aftenposten (5)
----
Et av kinoårets mest unike karakterportretter
Med sine hyppige digresjoner og vandrende tanker, kombinerer "Aquarius" klassisk filmhåndverk med litterære kvaliteter. Dagbladet (5)
----
"Rollen som Clara i den brasilianske filmen Aquarius er av typen en skuespiller kan gå og vente på gjennom en hel karriere. Sonia Braga kaster ikke bort muligheten, og presterer et fullendt portrett av en aldrende kvinne med et tydelig levd liv bak seg.
Kleber Mendonça Filho har skrevet og regissert en rik og varm film med en stemningsfull miljøskildring og et rikt spekter av interessante figurer. " Filmpolitiet (5)
----
"Dette er en betagende film, full av gode familierelasjoner, sensuell utstråling, lys og varme." Cinema (5)
----
"Aquarius" hyller modne, sta og sensuelle kvinner.
Clara, 65, tar kampen opp mot sleske eiendomsutviklere. Det blir det strålende, sanselig og subtil politisk film ut av." Bergens Tidende
----
"En film du kan se flere ganger. "Aquarius" er en bittersøt dagdrøm der fabelaktige Sonia Braga er selvskreven dronning. Dagens Næringsliv
----
""Aquarius" slår et slag for den sterke, trassige, godt voksne kvinnen." Fæ'vennen
----
"31 år etter at hun var Edderkoppkvinnen personlig leverer Sonia Braga et sprakende filmcomeback som sta, sexy 65-åring som nekter å gi etter for griske eiendomsutviklere i Brasil." Adresseavisen(fra Cannes)
----
"Fantastiske Sonia i sitt livs rolle. Utsøkt filmcomeback for Sonia Braga som sterk og sexy 65-åring i kamp mot grådig eiendomsutvikler." Adresseavisens anm.
----
"Sensuelt, sexy og dramatisk blir det i den brasilianske filmen "Aquarius" der Kleber Mendonca Filho portretterer Clara, en 65 år gammel enke og pensjonert musikkritiker.Hvem sa at ikke kvinner i 60-årene kan være vakre? Hovedrolleinnehaver Sonia Braga fyller rollen som den sta og stolte Clara med bravur og skjønnhet. Men fy for en drøy kamp rollefiguren hennes må gjennom i møte med et selskap som ikke skyr noen midler for å få kastet henne ut av leiligheten hun har bodd i hele sitt voksne liv." Stavanger Aftenblad (fra Haugesundsfestivalen)
----

Clara er en 65 år gammel enke og pensjonert musikkritiker. Hun ble født inn i en velstående og tradisjonsrik familie i Recife, Brasil. Hun er den siste beboeren av Aquarius, en original, toetasjes bygning bygget på 40-tallet. Alle de andre leilighetene har allerede blitt kjøpt opp av et selskap som har helt andre planer for tomten. Clara har sverget på å bli boende til hun dør, og hun går inn i en kald krig med selskapet, en konfrontasjon som er både mystisk, skremmende og nervepirrende. Spenningen forstyrrer Claraog hennes daglige rutiner, og den får henne dessuten til å tenke på sine nærmeste, fortiden og fremtiden.

Aquarius og den intet mindre enn enestående hovedrolleinnehaveren Sonia Braga fikk stående ovasjoner da filmen hadde premiere i hovedprogrammet i Cannes. Kleber Mendonça Filho har skapt et medrivende karakterstudie og en svært interessant utforskning av hvordan et bosted over tid kan bli en del av en identitet.
---
Filmen hadde sin internasjonale premiere i Cannes, med positive tilbakemeldinger, og mange som mente at Sonia Braga(Edderkoppkvinnens Kyss) fortjent en Gullpalme for sin rolle som Clara. Filmen er solgt til de fleste land, sist var det Netflix som kjøpte opp store deler av den engelskspråklige verden, samt Latin-Amerika utenom Brasil. I Norge får den heldigvis kinodistribusjon.

Medvirkende: Sonia Braga, Maeve Jinkings, Irandhir Santos, Humberto Carrão, Zoraide Coleto, Fernando Teixeira, Buda Lira, Paula De Renor, Bárbara Colen, Daniel Porpino, Pedro Queiroz, Carla Ribas, Germano Melo, Julia Bernat, Thaia Perez, Arly Arnaud, Leo Wainer, Lula Terra, Allan Souza Lima, Valdeci Junior

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her