Jérémie Renier og Marine Vacth i Dobbelt begjær

Marine Vacth
Marine Vacth

En psykoseksuell thriller fra François Ozon

Originaltittel: L'Amant double
Regi: François Ozon
Språk: fransk
Nasjonalitet: Belgia / Frankrike
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Urovekkende stemning og tematikk, og flere nærgående seksuelle skildringer gjør at filmen får 15-årsgrense.

Den vakre galleristen Chloé sliter med kroniske magesmerter, og blir rådet til å oppsøke psykolog for å avgjøre hvorvidt lidelsen er psykosomatisk. Møtet med psykologen Paul gjør imidlertid langt mer enn å kurere mageproblemene hennes: De to forelsker seg og flytter inn sammen, og etter hvert antyder Paul at Chloé bør finne en ny terapeut. Tilfeldighetene leder henne til kjærestens identiske tvillingbror Louis, som også er psykolog, men som er like kynisk og sadistisk som Paul er kjærlig og omtenksom. Og når de to innleder et intenst seksuelt forhold, vikler Chloé seg inn i et livsfarlig nett av løgner og intriger.

François Ozon er en leken regissør som ikke liker å gjenta seg, og dermed er det bare rett og rimelig at hans oppfølger til det smakfulle, svart-hvite kjærlighetsdramaet FRANTZ (2016) er en kinky, 90-tallsinspirert erotisk thriller. Med sin aura av selvbevisst camp er THE DOUBLE LOVER en psykoseksuell spenningsfilm i tradisjonen etter Brian De Palma og Paul Verhoeven.

Medvirkende: Marine Vacth, Jeremie Renier, Jacqueline Bisset

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her