Søk
Søk
Kinoprogram
Kinoprogram
Min profil
Min profil
Menu
Menu

Uten skyld

12 år | 06. mai 2022 | 1t 45m | Persisk | drama

10 interessert
Filmvisningstidene er ikke tilgjengelige ennå
reklame
Nasjonalitet
Frankrike, Iran
Regi
Behtash Sanaeeha, Maryam Moghadam
Skuespillere
  • Maryam Moghadam
  • Alireza Sani Far
  • Pouria Rahimi Sam
Oversikt

"Uten skyld et mesterlig laget iransk drama, og den er verdt å se for alle som liker realistiske filmer som tar opp viktige samfunnstemaer." -Kulturblekka.no

Mesterllig laget iransk drama Når enken Mina (Maryam Moghadam) blir fortalt at mannen hennes ble henrettet for en forbrytelse han ikke begikk, faller livet hennes sammen. Hun trekkes mellom å søke rettferdighet for sin mann og å finne tilbake til et verdig liv med sin døve datter, i et samfunn hvor hun som en nå enslig kvinne har svært lite makt. Uten skyld er et behersket og hjerteskjærende studie av dødsstraff og den mangfoldige sorgen slikt kan etterlate. Filmens billedspråk – kjennetegnet ved sparsomme kulisser, dempede farger og meget avmålt kamerabruk – skreller vekk alt overflødig og lar blikket hvile på dødens dramaturgi. Maryam Moghadam, som også har medforfattet og medregissert filmen, er gripende i rollen som den sorglammede Mina: i en besindig rolletolkning bærer hun vekten av Minas bedømmelse fra et urokkelig samfunn og den kompliserte sorgen hennes med stor overbevisning. Uten skyld hadde sin verdenspremiere ved Fajr International Film Festival i 2020, og var en del av konkurranseutvalget ved Berlinalen 2021. Omtalen er lånt fra Film fra Sør, ved Elisabeth Aslesen.
12 år
I filmer med 12-årsgrense kan det være gjennomgående mørk stemning - og mye frykt både i karakterer, scener og musikk. Det kan også forekomme kortvarige skrekkeffekter og lite nærgående skildringer av seksualitet.
Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}