Børning

Børning

  • Premiere: 13. august
  • Action / Komedie
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 32 min.
Anders Baasmo Christiansen
Anders Baasmo Christiansen
 Sven Nordin
Sven Nordin
 Jenny Skavlan
Jenny Skavlan
 Otto Jespersen
Otto Jespersen
 Henrik Mestad
Henrik Mestad

Allerede stor suksess på kino. Brom brom - tidenes billøp fra Oslo til Nordkapp!

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Børning
Regi: Hallvard Bræin
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2014
Aldersgrense: Tillatt for alle
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Ingen scener anses å ha en skadelig virkning på barn, filmen blir derfor tillatt for alle.

Brom brom - action og humor i ekstraordinært bilrace fra Oslo til Nordkapp. Børning er noe så uvanlig som en norsk bilfilm med Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Sven Nordin.

Roy (Anders Baasmo Christiansen) er en bilgal mann godt på vei inn i 30-årene. Det eneste han interesserer seg for er å drive sjappa "Stallion Parts". Utover det mekker han på sin elskede ikoniske Ford Mustang "Lillegul" som han kjører løp med på fritiden. Datteren Nina (Ida Husøy) bor sammen med sin mor i et godt borgerlig miljø - fjernt fra Roys verden.

Konflikten oppstår da Nina plutselig dukker opp for å tilbringe ferien med Roy. Han husker ikke noen slik avtale i det hele tatt. I hans kalender er det bare oppført billøpet "Street legal" og datteren er ikke annet enn rusk i maskineriet.

Under premieutdelingen etter løpet, der favoritten Roy overrasket ved ikke å vinne på grunn av motortrøbbel, utfordres Roy av sin erkefiende TT til et "illegal street race" til Sinsen. For å få slutt på tergingen sier Roy "ja" hvis løpet går fra Oslo til Nordkapp. Og det skal bare være to regler: 1) Først til Nordkapp har vunnet, og 2) Det er ingen andre regler (bortsett fra at det ikke er lov å kjøre via Sverige).

Medvirkende: Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan, Otto Jespersen, Oskar Lundevold, Ida Husøy, Camilla Frey, Henrik Mestad, Trond Halbo

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her