Fortellingen om prinsesse Kaguya 4

Fortellingen om prinsesse Kaguya

  • Premiere: 28. november
  • Eventyr / Animasjon
  • 6 år
  • 2 t. 18 min.

En eventyrlig animasjonsperle fra Studio Ghibli

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Regi: Isao Takahata
Originalspråk: japansk
Nasjonalitet: Japan
Produksjonsår: 2013
Aldersgrense: 6 år
Egnethet: Familie
Begrunnelse: Enkelte mørke og dramatiske scener gjør at denne filmen får aldersgrense 6 år.

FORTELLINGEN OM PRINSESSE KAGUYA er en fortryllende animasjonsperle basert på et av Japans eldste eventyr. Som eventyr flest er historien engasjerende og enkel på overflaten, men har også en dypere moral. Likevel handler den først og fremst om en liten jente i søken etter sin egen identitet.

Okina er en gammel bonde som en dag finner en bitteliten jente på størrelse med en finger inne i en lysende bambusstamme. Han tar jenta med hjem til kona Ouna. De bestemmer seg for å ta vare på og oppdra henne som en prinsesse. Med kjærligheten fra sine foreldre er hun plutselig er hun blitt forvandlet en nydelig ung kvinne.

Animasjonen er nydelig og særegen og gjør dette til en visuell fryd for store og små. Bildene er håndtegnet og håndmalte, og flyter som en elv av delikate, detaljerte akvareller. Kullskissene har ekspressiv energi, mens blekkstrekene bringer liv til glimrende sollys, blomstrende blomster og dansende snøflak.

FORTELLINGEN OM PRINSESSE KAGUYA er den andre filmen fra Studio Ghibli som får kinopremiere i år og er laget av en av animasjonsfilmens store mestere Isao Takahata.

Medvirkende: Aki Asakura, Kengo Kora, Takeo Chii, Nobuko Miyamoto

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her