Kristoffer Joner i Bølgen
0094742_.jpg
0094744_.jpg
0094755_.jpg
0094767_.jpg

Bølgen

  • Premiere: 28. august
  • Action / Drama / Spenning
  • 15 år
  • 1 t. 44 min.
Ane Dahl Torp
Ane Dahl Torp
 Kristoffer Joner
Kristoffer Joner
 Arthur Berning
Arthur Berning
 Fridtjov Såheim
Fridtjov Såheim

Det har skjedd før. Det vil skje igjen.

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Regi: Roar Uthaug
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 15 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder intense og realistiske skildringer av mennesker som blir utsatt for en naturkatastrofe. Filmen får derfor aldersgrense 15 år.

Alarmen går ved skredsenteret i Geirangerfjorden! Raset geologene har fryktet er et faktum og en gigantisk flodbølge er på vei mot Geiranger.

Den erfarne geologen Kristian Eikjord (Kristoffer Joner) befinner seg plutselig midt i sitt livs verste mareritt. Han er splittet fra sin familie og det er 10 minutter til det fossende infernoet treffer. Det blir en livsviktig kamp mot klokken før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

BØLGEN er en storproduksjon av Hollywoodske dimensjoner, og blir den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger.Fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året. Forskerne er enige om at raset en dag vil komme. De vet bare ikke når..

Norges første katastrofefilm får også æren av å åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund 16. august.

Filmen er regissert av Roar Uthaug som skapte grøssersensasjonen Fritt Vilt. Nordisk Film Distribusjon som har lansert bl.a. Kon-Tiki og Max Manus og produksjonsselskapet Fantefilm som blant annet har stått bak suksessfilmene Fritt Vilt og Gåten Ragnarok, presenterer den største filmopplevelsen i 2015.

Medvirkende: Ane Dahl Torp, Kristoffer Joner, Edith Haagenrud-Sande, Jonas Oftebro, Arthur Berning, Fridtjov Såheim

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her