Helge Risa fra Kaizers Orchestra i Den tilfeldige rockestjernen

Den tilfeldige rockestjernen

  • Premiere: 13. mars
  • Dokumentar / Musikkfilm
  • 11 år
  • 1 t. 27 min.

En film om Helge Risa, som tilfeldigvis ble mannen med gassmasken i Kaizers Orchestra.

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Den tilfeldige rockestjernen
Regi: Igor Devold
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom / Voksen
Begrunnelse: Denne dokumentarfilmen inneholder flere scener med mørk og utrygg stemning som kan virke skremmede på 7-åringer. Filmen får derfor 11-årsgrense.

Den tilfeldige rockestjernen er en musikkdokumentar som forteller historien om det ikoniske rockebandet Kaizers Orchestra, sett gjennom øynene til bandmedlemmet Helge Risa - 'mannen med gassmasken'. Helge ble trukket inn i den magiske verden til Kaizers Orchestra av bandets grunnleggere; Janove Ottesen og Geir Zahl. De lokket Helge bort fra lærerstudiene, han var nemlig den eneste de kjente som kunne spille orgel og trekkspill. Helge hadde egentlig aldri drømt om å bli rockestjerne, og han likte ikke engang rock. I Den tilfeldige rockestjernen, er Helge fanget i et univers han selv har bidratt til å skape.

Inspirasjonen til filmen er hentet fra bandets egen estetikk, noe som bidrar til å skape en glidende overgang mellom virkelighet og fantasi. Filmen omfatter både iscenesatte opptak, arkivopptak og sett med 'flue på veggen'-øyne. Vi følger bandet backstage like før de skal til å opptre på Operaen. På sin vei til scenen, er Helge atskilt fra de andre og befinner seg i et fiktivt univers. Han reiser gjennom forskjellige album i Kaizers historie - fører oss til ulike kapitler av dokumentarisk materiale fortalt gjennom ulike filmatiske uttrykk inspirert av bandet. På denne reisen får vi et glimt av en liten bit av den norske rockehistorien - fra Kaizers' begynnelse i et øvingsrom på lærerskolen til utsolgte konserter i operaen 12 år senere.

Medvirkende: Helge Risa, Janove Ottesen, Geir Zahl, Terje Winterstø Røthing, Øyvind Storesund, Rune Solheim

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her