Jake Gyllenhaal og Michael Kelly i Everest

Everest

  • Premiere: 18. september
  • Drama / Thriller
  • 9 år
  • 2 t. 1 min.
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
 Josh Brolin
Josh Brolin
 John Hawkes
John Hawkes
 Jason Clarke
Jason Clarke
 Clive Standen
Clive Standen
 Sam Worthington
Sam Worthington

En Mount Everest-ekspedisjon blir en kamp på liv og død

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Everest
Regi: Baltasar Kormákur
Språk: engelsk
Nasjonalitet: USA / Storbritannia
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 9 år
Begrunnelse: Denne filmen skildrer dramatiske ulykker og faretruende situasjoner i forbindelse med en klatreekspedisjon. Filmen får derfor 9-årsgrense.

Filmen om den katastrofale ekspedisjonen på Mount Everest i 1996, hvor flere fjellklatrere mistet livet. En spektakulær filmopplevlse som tar 3D-formatet til nye høyder.

Filmen "Everest" er basert på den sanne historien om to klatreekspedisjoner, som forsøkte å ta seg til topps på verdens høyeste fjell under en av de verste snøsnormene noe menneske har vært utsatt for. Den livslange fascinasjonen deres for Mount Everest, førte til en marerittaktig kamp mot naturkreftene som var nær sagt umulig å overleve.

Everest er regissert av Baltasar Kormákur ("2 Guns", "Contraband"). Manuset er av William Nicholson ("Gladiator") og Oscar-vinneren Simon Beaufoy ("Slumdog Millionaire"). Filmen er innspilt på location i Nepal, ved Mount Everest og i de italienske Alpene.

Hovedrollene i denne episke filmen spilles av Jason Clarke, Josh Brolin, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson og Jake Gyllenhaal.

Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Josh Brolin, John Hawkes, Jason Clarke, Clive Standen, Vanessa Kirby, Michael Kelly, Martin Henderson, Sam Worthington, Thomas M. Wright, Keira Knightley, Robin Wright

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her