Straight Outta Compton

Straight Outta Compton

  • Premiere: 21. august
  • Drama / Musikkfilm / Biografi
  • 12 år
  • 2 t. 26 min.
 Paul Giamatti
Paul Giamatti

Filmen er utekstet!

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Straight Outta Compton
Regi: F. Gary Gray
Språk: Engelsk
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2015
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte truende scener, voldsskildringer og seksuelle handlinger. Da disse ikke er nærgående skildret får filmen aldersgrense 12 år.

Hip hop-gruppa N.W.A. tok seg fra gatene i Compton, og helt til topps i den internasjonale musikkindustrien. De revolusjonerte hip hop-kulturen, men støtte på mange opp- og nedturer underveis. Filmen vises på norske kinoer i samarbeid med 730.no.

I 1987 tok fem unge menn mot til seg, og ga uttrykk for frustrasjonen over livene sine i USAs farligste nabolag. De brukte det kraftigste våpenet de hadde: Brutalt ærlige låttekster og harde beats. Filmen "Straight Outta Compton" forteller den sanne historien om hvordan det hele begynte, og hvordan N.W.A. utviklet seg til å bli verdens farligste gruppe. Medlemmene slo tilbake mot autoritetene som undertrykte dem, og ga verden innblikk i hva som egentlig foregikk i miljøet de hadde vokst opp i. Det startet en sosial revolusjon man fortsatt ser ringvirkningene av i dag.

I "Straight Outta Compton" finner vi O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins og Jason Mitchell i rollene som Ice Cube, Dr. Dre og Eazy-E.

Medvirkende: O'Shea Jackson Jr., Corey Hawkins, Jason Mitchell, Paul Giamatti, Keith Stanfield, Rebecca Olejniczak

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her