Lou de Laâge i Agnus Dei

Agnus Dei

Et opprivende historisk drama basert på en sann historie

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Les innocentes
Regi: Anne Fontaine
Språk: fransk/polsk/russisk
Nasjonalitet: Frankrike / Polen
Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: En forstyrrende tematikk og en skildring av et overgrep gjør at filmen får 12-årsgrense.

Året er 1945 og den franske legen Mathilde jobber på et feltsykehus i Polen. Det har gått et halvt år siden den tyske okkupasjonsmakten overga seg, og befolkningen prøver etter beste evne å stable landet på beina igjen. En dag blir Mathilde oppsøkt av en nonne som trygler henne til å bli med tilbake til et nærliggende kloster, hvor en annen nonne er i ferd med å føde. Det utvikler seg et sterkt bånd mellom den ateistiske og rasjonelle Mathilde og og de sterkt troende nonnene, men da det viser seg at det finnes hele sju høygravide nonner innenfor veggene, er det åpenbart at klosteret har holdt skjult en mørk hemmelighet.

AGNUS DEI bygger på en historie fra virkeligheten, og er et bunnsolid historisk drama som tar for seg temaer som tro, traumer, tabuer og skam. Med sine kalde, stofflige bilder, sitt lavmælte spill og stillferdige intensitet er dette Anne Fontaines (COCO FØR CHANEL, GEMMA BOVERY) beste film til nå.

Medvirkende: Lou de Laâge, Agata Buzek, Agata Kulesza, Vincent Macaigne, Joanna Kulig, Eliza Rycembel, Anna Prochniak, Katarzyna Dabrowska, Helena Sujecka, Dorota Kuduk, Klara Bielawka, Mira Maludzinska, Pascal Elso, Thomas Coumans, Leon Natan-Paszek, Joanna Fertacz

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her