Bye Bye Germany

Bye Bye Germany

  • Premiere: 20. oktober
  • Drama / Komedie / Krigsfilm
  • 12 år
  • 1 t. 42 min.

Publikumsprisen fra Filmfestivalen i Haugesund!

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Regi: Sam Garbarski
Språk: tysk
Nasjonalitet: Belgia / Luxembourg / Tyskland
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Filmen inneholder en skildring av en mann som tar sitt eget liv. Da denne scenen er kortvarig og lite nærgående får filmen 12-årsgrense.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet at filmen forteller en veldig trist historie med mye varme, medfølelse og sjarm.

Selv om den utspiller seg i en bestemt tidsperiode, trekker den likevel linjer til lignende, aktuelle hendelser og minner oss om at vi aldri må slutte å lære av fortiden.

Det er få filmer som setter søkelyset på jødene som ble igjen i Tyskland etter holocaust. Enda færre filmer er det som gjør dette i form av komedie, så man kan trygt si at Bye Bye Germany er et friskt pust.
I etterkrigstidens Tyskland har en blakk jødisk forretningsmann den perfekte planen for å finansiere drømmen om å emigrere til USA. Ved hjelp av en gjeng svindlere får han hevnet seg på tyskerne samtidig som han tjener gode penger. Men de lyssky ­aktivitetene hans gjør at han havner i søkelyset til komiteen som sporer opp nazistkollaboratører.

Medvirkende: Moritz Bleibtreu, Antje Traue, Tim Seyfi, Mark Ivanir, Anatole Taubman, Hans Löw, Pal Macsai, Vaclav Jakoubek, Joel Basman, Harvey Friedman

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her