Alan Cumming og Emma Stone i Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

  • Premiere: 25. desember
  • Komedie / Romantikk
  • Tillatt for alle
  • 2 t. 1 min.
Emma Stone
Emma Stone
 Andrea Riseborough
Andrea Riseborough
 Steve Carell
Steve Carell
 Emma Stone
Emma Stone
 Sarah Silverman
Sarah Silverman
 Elisabeth Shue
Elisabeth Shue

En hardtslående komedie med Oscar-vinner Emma Stone og en særdeles morsom Steve Carell

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Battle of the Sexes
Regi: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Språk: engelsk
Nasjonalitet: Storbritannia / USA
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

En hardtslående komedie om den legendariske tenniskampen mellom den regjerende kvinnelige mesteren og feministen Billie Jean King (Oscar-vinner Emma Stone) og den selverklærte mannssjåvinisten Bobby Riggs (Steve Carell), fra regissørene av LITTLE MISS SUNSHINE.

I kjølvannet av den seksuelle revolusjon og fremveksten av kvinnebevegelsen på 70-tallet, ble tennisbanen en av "slagmarkene" for likelønn og mot kjønnsdiskriminering i USA. Den forhenværende tennisstjernen Bobby Riggs erklærte tydelig og ettertrykkelig at kvinner ikke fortjente høyere lønn, og støttet seg på den vedtatte sannheten at mannlige sportsutøvere var bedre og dermed mer underholdende å se på. Han hevdet også at ingen kvinner kunne slå ham, og utfordret derfor den regjerende kvinnelige mesteren Billie Jean King.

Kampen utenfor banen var dog vel så dramatisk, med en rivalisering som ble mer og mer personlig og kompleks. King var en høyst privat person, og etter at et blomstrende vennskap med Marilyn Barnett (Andrea Riseborough) utviklet seg til en romanse, måtte hun også finne ut av sin egen seksualitet og forholdet til ektemannen. Riggs, mannen som ville putte "show tilbake i sjåvinismen?, var sladderpressens våte fantasi, men slet med en spillegalskap som gikk utover kone (Elisabeth Shue) og barn.

BATTLE OF THE SEXES handler mindre om sport og tennis, enn om grumsete holdninger som fortsatt er utbredt. Selv uten kjennskap til den legendariske kampen i 1973, mellom en 29 år gammel kvinne og en mann på 55, står BATTLE OF THE SEXES på sine egne underholdende bein, som et vellaget og betimelig innlegg i debatten rundt #Metoo. I Riggs' mannssjåvinistiske holdninger kjenner man igjen mange menn som tas med buksene nede i dagens mediebilde.

"En smart, morsomt, opplysende og til og med tankevekkende film." - Cinema

Medvirkende: Emma Stone, Andrea Riseborough, Steve Carell, Emma Stone, Steve Carell, Andrea Riseborough, Natalie Morales, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming, Elisabeth Shue, Eric Christian Olsen, Fred Armisen, Martha MacIsaac, Lauren Kline, Mickey Sumner, Fidan Manashirova, Jessica McNamee

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her