Sicilian Ghost Story

Sicilian Ghost Story

  • Premiere: 3. november
  • Drama / Fantasy / Thriller
  • 12 år
  • 2 t. 2 min.

Brødrene Grimm møter Cosa Nostra

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Regi: Fabio Grassadonia og Antonio Piazza
Språk: italiensk
Nasjonalitet: Italia
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Gjennomgående utrygg stemning og skildring av barns lidelsesprosess, gjør at denne filmen får 12-årsgrense.

Hvis du drømmer noe, så finnes det... Prisvinner fra Sundance!
"Det er spennende med filmer som baserer seg på ekte hendelser, men allikevel tør å gjøre en egen vri på historien. Sicilian Ghost Story er en slik film. Den sanne mafia-historien blandes på kledelig vis med fantastiske elementer og mystiske drømmesekvenser, hvor Lunas fantasi spiller en viktig rolle. At filmen blander det realistiske med det fantastiske, og den unge jentas usikre sorgprosess, gjør at tankene innimellom ledes til Guillermo del Toros Pans labyrint (2006). Filmen står allikevel trygt på egne ben." FilmMagasinet (5)
----
"..det er likevel umulig å ikke bli berørt av denne sterke historien." Fædrelandsvennen
----
"Kjærlighet i mafiaens tid", Aftenposten(5)
----
"Rørende vondt og vakkert fra et mafiastyrt Sicilia." Filmpolitiet(5)
----
"På sofistikert vis kombinerer "Sicilian Ghost Story" eventyr og brutal virkelighet." BT
----
"De to regissørene Fabio Grassadonia og Antonio Piazza skal ha stor ros for å blande virkeligheten med en mer fabelaktig drømmereise slik som her. Filmen kan lenge minne om Guillermo del Toros fantastiske Pans Labyrint (2006), skjønt dette italienske fantasydramaet skal vise seg å være også noe mer særegent enn som så." Filmfront.no

Sicilian Ghost Story er inspirert av en sann hendelse fra 1993, da en tenåring ble kidnappet av mafiaen for å få hans far til å avstå fra å vitne mot dem.
I en liten landsby på Sicilia forsvinner plutselig den 13-årige Giuseppe. Klassekameraten hans, Luna, som er forelsket i ham, nekter å akseptere at han er borte og gjør opprør mot tausheten rundt forsvinningen, som hviler over landsbyen. For å finne ham må hun ned gjennom en mystisk innsjø som fungerer som porten til den mørke verdenen som har slukt ham. Bare deres udødelige kjærlighet kan bringe henne tilbake til virkeligheten.

Medvirkende: Vincenzo Amato, Corinne Musallari, Julia Jedlikowska

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her