Jupiters Måne

Jupiters Måne

  • Premiere: 10. november
  • Drama
  • 12 år
  • 2 t. 4 min.

"En visuell fest" - Montages

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Jupiter holdja
Regi: Kornel Mundruczo
Språk: ungarsk
Nasjonalitet: Tyskland / Ungarn
Produksjonsår: 2017
Aldersgrense: 12 år
Begrunnelse: Filmen har partier med frykt og panikkstemning, og inneholder enkelte scener med voldshandlinger. Da disse foregår i et dels urealistisk univers som bidrar til å skape distanse til handlingene, får filmen 12-årsgrense.

Superheltblockbuster møter arthousedrama i denne spennende og høyst dagsaktuelle fortellingen om syriske Aryan som finner veien til Ungarn etter en lang og strabasiøs flukt fra sitt krigsherjede hjemland. På veien blir han skutt av en grensevakt, men istedenfor å dø ender han opp med mystiske og tilsynelatende overnaturlige evner. Disse evnene gjør Aryan til en ettertraktet mann i hans nye hjemland - for det mangler ikke på folk som vil utnytte kreftene hans i kommersiell kapasitet, bruke ham som et religiøst symbol og straffe ham for forbrytelsen det er å ønske seg et liv uten krig.

JUPITERS MÅNE er en eksepsjonelt visuelt imponerende film, med effekter som kan måle seg med en hvilken som helst Marvel-blockbuster, og et fotoarbeid som tar pusten fra publikum. Som i sin forrige film WHITE GOD (2014), bruker Kornél Mundruczó elementer fra sjangerfilmens verden for å engasjere publikum i vår tids definerende politiske og moralske spørsmål - og JUPITERS MÅNE er en superheltfilm du sent vil glemme.

Medvirkende: Merab Ninidze, Zsombor Jéger, György Cserhalmi, Mónika Balsai

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her