Bergen Filmfest 2018

Bergen filmfest 2018 går av stabelen i perioden 26.1. til og med 1.2. og byr på en bred presentasjon av filmer fra fjern og nær.

Kortreist film viser vi i presentasjonen av Vestnorsk kortfilmer og her kan du få med deg både lokale filmer og lokale filmskapere og deres tanker rundt filmene de har laget.

I løpet av uken serverer vi 10 filmer som vil være sentrale kvalitetsfilmer på norske kinoer i løpet av vinteren og våren. Mange av filmene har gjort seg bemerket på de store internasjonale filmfestivalene og du får servert noe av det ypperste som er laget av film det siste året. Dette er ikke de filmene som støyer mest i media, men det er de filmene som det virkelig er verdt å se om du skal oppleve noe utenom det vanlige og som gir deg mer en to timers tidtrøyte – stol på oss.

I denne brosjyren finner du omtaler av alle filmene og når de vises. Dette er jo allerede 10 høydepunkter, men vi må jo nevne at vi har med Gull løven fra Venezia, Guillermo del Toros THE SHAPE OF WATER og Harry Deans Stantons siste film, LUCKY.

Før visningene vil vi forsøke å si noen velvalgte ord om filmene.

 

Åpningsfilmen

The Shape of Water.jpg

The Shape of Water fredag 26. januar åpningsfilmen, og tirsdag 30. januar

The Shape of Water er en romantisk fantasy-drama regissert av Guillermo del Toro, med Sally Hawkins i hovedrollen. Bakteppet for filmen er den kalde krigen, og vi befinner oss i ca. 1962. Den ensomme Elisa (Hawkins) jobber som renholder i et laboratorium drevet av myndighetene, og lever et liv i isolasjon. Hennes liv forandrer seg for alltid når hun og hennes kollega Zelda (Octavia Spencer) kommer over et topp-hemmelig eksperiment på arbeidsplassen. Del Toro beveger seg denne gang bort fra horrorsjangeren, men leverer et særegent romantisk fantasy-drama kritikerne mener er Del Tors beste film siden «Pans Labyrint ». Filmen hadde verdenspremiere i på Filmfestivalen i Venezia – til stående ovasjoner fra et samlet kritikerkorps – der den vant gull-løven for beste film. I tillegg til nevnte skuespillere finner vi: Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg og Doug Jones i andre roller.

Billetter finner du her!

 

Lucky fredag 26. januar og mandag 29. januar

I LUCKY følger vi en 90 år gammel, kjederøykende ateist, og alle de merkelige karakterene som bor hans lille, avsidesliggende ørkenby. Etter å ha overlevd alle sine jevnaldrede venner, befinner den særdeles selvstendige Lucky seg ved en av livets korsveier, og begir seg ut på en spirituell reise for å finne seg selv og oppnå det uoppnåelige: åpenbaring. 

Billetter finner du her!

 

Ut av intet fredag 26. januar og mandag 29. januar

UT AV INTET er den nyeste filmen til tysk-tyrkiske Fatih Akin. Filmen konkurrerte i hovedkonkurransen i Cannes, og Diane Kruger vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle. 

Katjas liv blir brått snudd opp ned når mannen og sønnen blir drept av en bombe. Familie og venner støtter henne som best de kan, men tankene hennes kverner i søken etter de skyldige og grunnene for et så meningsløst angrep. I sin tilstand av bunnløs sorg og total desperasjon vil hun ha rettferdighet - koste hva det koste vil.

Billetter finner du her!

 

120 slag i minuttet lørdag 27. januar og tirsdag 30. januar

Det er tidlig 90-tall. I nesten ti år har AIDS krevd utallige liv, og en gruppe unge aktivister i Act Up-Paris kjemper for likhet, respekt og tilgang på medisiner. 120 SLAG I MINUTTET vant Grand Prix og kritikerprisen i Cannes. Det er en film om kjærlighet, likeverd og håp.

Billetter finner du her!

 

Hannah lørdag 27. januar og onsdag 31. januar

HANNAH er et fengslende drama om en vanlig kvinne som forsøker å overleve i en umulig situasjon. Filmen følger Hannah, overbevisende spilt av Charlotte Rampling, som til å begynne med virker som en helt vanlig pensjonist. Hun driver med yoga og amatørteater, lufter og vasker hunden sin, og prater med ektemannen på telefonen. Når vi til slutt ser henne møte ham er det for å besøke ham i fengsel. Hun er omsorgsfull, og lytter tålmodig mens han hevder sin uskyld, men når det etter hvert begynner å gå opp for oss nøyaktig hvilke handlinger han er dømt for, blir spørsmålet om Hannah virkelig tror han er uskyldig, eller om hun bare fortrenger sine egne mistanker for å komme seg gjennom hverdagen.

Billetter finner du her!

 

bergenfilmfest2018forsidebildenett.jpg 

Stalins død lørdag 27. januar og onsdag 31. januar

Sovjetunionens indre politiske landskap blir omgjort til en bekmørk komedie i den nye filmen til Emmy-vinnende og Oscar-nominerte regissør Armando Iannucci.

Natten den 2. Mars 1953 er en mann døden nær. Et forferdelig hjerneslag. Han sikler. Han tisser på seg selv. Han er i ferd med å trekke sitt siste pust, og hvis du spiller kortene dine riktig er jobben hans din. Mannen er Joseph Stalin - diktator, tyrann, slakter, samt Sovjetunionens leder. THE DEATH OF STALIN er en satire om dagene før begravelsen til nasjonens far. Dager som kaster et hånlig lys over all galskapen, fordervelsen og det inhumane som følger med et totalitært styre. Dager som fikk menneskene rundt ham til å sloss for å arve hans suverene makt. Og alt er basert på virkelige hendelser.

Billetter finner du her!

 

Dobbelt Begjær søndag 28. januar og torsdag 1. februar

Den vakre galleristen Chloé sliter med kroniske magesmerter, og blir rådet til å oppsøke psykolog for å avgjøre hvorvidt lidelsen er psykosomatisk. Møtet med psykologen Paul gjør imidlertid langt mer enn å kurere mageproblemene hennes: De to forelsker seg og flytter inn sammen, og etter hvert antyder Paul at Chloé bør finne en ny terapeut. Tilfeldighetene leder henne til kjærestens identiske tvillingbror Louis, som også er psykolog, men som er like kynisk og sadistisk som Paul er kjærlig og omtenksom. Og når de to innleder et intenst seksuelt forhold, vikler Chloé seg inn i et livsfarlig nett av løgner og intriger.

Billetter finner du her!

 

Mannen mot strømmen søndag 28. januar og torsdag 1. februar

Filmen tar et oppgjør med et korrupt iransk samfunn hvor det er håpløst for et ærlig og rettskaffent menneske å tjene til livets opphold. Vi møter en mann og hans familie som livnærer seg med fiskeoppdrett og litt lyssky virksomhet i tillegg: sprøyte hjemmebrent inn i vannmeloner så de blir litt festligere å spise. De blir stadig utsatt for trakassering og overgrep fra myndigheter og maktpersoner. Mohammad Razoulof har regissert fem spillefilmer, hvorav samtlige er blitt forbudt av den iranske sensuren. Filmene hans har allikevel fått et stort publikum gjennom visninger på sentrale filmfestivaler som Cannes og Chicago hvor de også har høstet gjeve priser.

Billetter finner du her!

 

The Florida project søndag 28. januar og onsdag 31. januar

Seks år gamle Moonee og hennes mor som bor på et budsjettmotell utenfor Disney World i Florida. Selv om de er lutfattige og har nok av bekymringer er sommerferien til Moonee og vennene hennes fylt med barnslig undring, muligheter og en følelse av eventyr, mens de voksne sliter med vanskelige tider. Willem Dafoe spiller motellbestyreren Bobby som nærmest blir som en farsfigur for sine gjester.

Billetter finner du her!

 

Les Gardiennes mandag 29. januar og torsdag 1. februar

Året er 1915 og Frankrike er i krig med Tyskland. Franske byer og landsbyer tømmes for unge, arbeidsføre menn. Mange av dem vender aldri hjem og noen vender hjem lemlestet. Dette fikk selvfølgelig store konsekvenser for livet på landsbygden og det harde arbeidet måtte i sin helhet overlates til kvinner, barn og gamle menn. Xavier Beauvois, som mange vil huske for «Om guder og menn», har laget en vakker og stillferdig film om livet på den franske landsbygden i begynnelsen av 1900-tallet. Det var stor forskjell på folk og moralske koder som ikke gjelder lenger styrte folks liv og skjebne. Nathalie Baye spiller den eldre matriarken som mye av handlingen utspiller seg rundt og hennes handlinger får store konsekvenser for alle rundt henne.

Billetter finner du her!

 

Kortfilmer fra Vestnorsk filmsenter

Tirsdag 30. januar kl. 18.00 Billetter til kortfilmprogrammet finner du her!

 

Zara og dei: Gorillahjerne til middag

«Zara og dei: Gorillahjerne til middag» er en animasjonsfilm for barn om en godhjerta, norsk zombie-familie. Folk er redde for dem, men Zara og hennes familie er tandre, og de sliter med at de blør så fort neseblod. Filmen bygger på bildeboken av Bjørn Sortland, illustrert av Elisabeth Moseng.

 

Virvel

«Virvel» er en poetisk dansefilm om å styre og bli styrt.

 

Voyager

«Voyager» handler om et ran av frøhvelvet på Svalbard. Ranerne er målrettede og besluttsomme, menneskene er sårbare. Det er duket for det første intergalaktiske ranet av vår planet.

 

Himmelen under havet

Seks år gamle Mia bor i en glasskuppel langt, langt under havoverflaten. Bergen er nærmest forlatt og ligger dekket av tang og søppel. Sammen med sjøløva Fred og de andre vennene trosser hun både de myndige og frykten for haiene og starter på ferden til overflaten.

 

Jon Fosse åt trekkspelet

To diktarhøvdingar sit i fjøra og sturar. Han eine har ein løyndom djupt inne i seg som kan bli vanskeleg å skjule. Ein kort teiknefilm i tradisjonen etter vestlandssurrealistane som prøvar å snike seg inn blant dei nynorske litterære klassikarane.

 

Å dele en flamme

Et siste forsøk på å holde liv i en flamme. Det ender ikke helt som planlagt.

 

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her