Kapteinen

Tirsdagsfilmen

Hei filmelskere!
Film er laget for å ses på det store lerret – jo større, jo bedre, men det er ikke alltid at filmen kan vises i de største salene. De vil som regel være opptatt av de filmene som flest vil se; de store, kommersielle filmene. Mange hadde nok ønsket seg å se en av de mange smalere kvalitetsfilmene vist i stor sal. Nå gjør vi noe med dette: Hver tirsdag setter vi opp en slik film i KP5. KP5 er en av våre aller beste saler med flott, stort bilde og Dolby Atmos lyd. Sett av tirsdager til den ekstra filmopplevelsen.

Kapteinen, vises tirsdag 13. november kl. 1830.

Filmen er en fortelling basert på en sann historie. Robert Schwentke formidler oppløsningen av Hitlers imperiet i sylskarpt sorthvitt. Dette underbygger følelsen og stemningen i filmen. Filmens moralske undertone relaterer også til nåtiden, enten man liker det eller ikke.

I de siste desperate øyeblikkene av andre verdenskrig kjemper en ung tysk soldat for overlevelse. Vi befinner oss bak fronten inne i det tredje rike. Etter å ha blitt jaget som desertør, finner soldaten ved et lykketreff en forlatt bil i det postapokalyptiske landskapet. I bilen finner Herold en uniform som skal komme til å gi ham en helt ny status. Med kapteinsuniformen følger en autoritet og makt med, som Herold ikke visste at han hadde smak for før den blir satt i spill. Han påtar seg denne kapteinens identitet, og dermed også regimet han prøvde å flykte fra sitt stempel.

FG451_Hauptmann_Still_05.jpg

Billetter finner du her!

 

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her