Apocalypse Now: Final Cut

Apocalypse Now: Final Cut

  • Premiere: 6. desember
  • Krigsfilm / Action / Drama
  • 3 t. 3 min.
Martin Sheen
Martin Sheen
 Marlon Brando
Marlon Brando
 Robert Duvall
Robert Duvall
 Harrison Ford
Harrison Ford

Historiens beste krigsfilm!

Originaltittel: Apocalypse Now: Final Cut
Regi: Francis Ford Coppola
Originalspråk: engelsk/fransk/vietnamesisk
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 1979

"Filmkunst av høyeste nivå. «Apocalypse Now: Final Cut» er både vakker og grusom krigspoesi som du bør se på det store lerretet da du har sjansen." - Hamar Arbeiderblad, terningkast 5

Det er gått 40 år siden premieren på krigsfilmen som mange betegner som historiens beste; Francis Ford Coppolas APOCALYPSE NOW! Men filmen har aldri blitt vist på den måten som Coppola selv ønsket – før nå. Den nye versjonen hadde verdenspremiere i Cannes i år, hvor den høstet strålende kritikker, og hvor den 40 år tidligere vant Gullpalmen. Nå inntar den kinoer verden over, med helt ny og banebrytende lyd, som vil være med til å gi kinogjengere den ultimate opplevelsen av filmen. I tillegg er bildet renovert i 4K ultra-HD.

Under Vietnamkrigen sendes den amerikanske etterretningsoffiseren Benjamin L. Willards (Martin Sheen) på et hemmelig oppdrag. Han skal oppspore og likvidere den gale oberst Kurtz (Marolon Brando), som skjuler seg dypt inne i Kambodsjas jungel, hvor han har etablert en egen hær av innfødte. Det blir en reise gjennom krigens helvete, men også en indre reise til sinnets avkrok.

”Apocalypse Now” ble belønnet med to Oscar-statuetter og nominert til ytterligere seks. Filmen har vunnet Gullpalmen, tre Golden Globes, to BAFTA-priser og utallige andre priser.
Filmen er regissert av den femdobbelte Oscarvinnende mesterregissøren Francis Ford Coppola (bl.a. Godfather-trilogien) og byr på en perlerekke av skuespillere i form av Marlon Brando, Martin Sheen, Dennis Hopper, Harrison Ford og Robert Duvall.

Coppola har selv klippet om filmen, og spilletiden nærmer seg tre timer — altså en halv time lengre enn den opprinnelige versjonen, men kortere enn «Redux»-versionen. Den siste versjonen er uten tvil den beste utgaven av filmen. Du kan forvente å bli overveldet av Coppolas nye versjon, som selvsagt skal ses og oppleves det eneste optimale sted: På kino!

Medvirkende: Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall, Laurence Fishbourne, Harrison Ford, Dennis Hopper, Scott Glenn

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her