Vi er her nå

  • Premiere: 28. februar
  • Komedie / Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 30 min.
 Marte Germaine Christensen
Marte Germaine Christensen

VI ER HER NÅ er en fiksjonsfilm der vi følger en barselgruppe over et år.

Originaltittel: Vi er her nå
Regi: Mariken Halle
Originalspråk: norsk/svensk
Nasjonalitet: Norge / Sverige
Produksjonsår: 2020
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å være skadelige for de yngste, og blir dermed tillatt for alle.

VI ER HER NÅ er en fiksjonsfilm der vi følger en barselgruppe over et år. Med barna på armen drøfter de unge foreldrene alt fra små problemstillinger – hva kan barna spise og ikke? – til global politikk, deler framtidsplaner og bekymringer, og eksponerer hverandre for betente samliv og personlige utfordringer.
Babyene er der i hvert bilde. Vitner til de voksnes prosjekter.

Regissør Mariken Halle er en av de mest originale nye stemmene i den norske filmfloraen, og som i sine tidligere spillefilmer KANSKJE I MORGEN (2011) og VERDEN VENTER (2014) utfordrer hun skillet mellom dokumentar og fiksjon, i tillegg til forventningene om hva som utgjør en filmfortelling. I VI ER HER NÅ oppleves kameraet som en flue på veggen, historien utfolder seg i form av delvis improviserte scener, og ut fra den lille barselgruppa skaper Halle et skarpt og intimt samtidsportrett.

Medvirkende: Leif Edlund, Marte Germaine Christensen, Niklas Gundersen, Petter Width Kristiansen, Thomas Holtermann Østgaard, Ingrid Liavaag, Ivo Holtermann Stranger, Lisa Lie, Iselin Schumba

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her