cinelatino_2020_desktop_16x9_nyedatoer_2.jpg

Cine Latino

Langhelgen 20. - 23. august arrangerer BIFF latinamerikansk filmfestival på Bergen Kino.

Torsdag 12. mars skulle BIFFs latinamerikanske filmfestival Cine Latino åpne på Bergen Kino med utsolgt visning og danseshow. Før landet stengte utsatte vi festivalen. Nå har tiden kommet, og vi gleder oss til å endelig vise dere filmene vi har valgt ut, i en trygg og sikker ramme.

Årets program består av femten av de beste latinamerikanske filmene fra det siste året, med godbiter fra verdens viktigste filmfestivaler, som Cannes, Venezia, Berlin, Toronto og Havanna. Programmet har en god blanding, fra lettbent komedie og spennende thrillere til kunstnerisk slående dramaer og dokumentarfilm om kamp for rettferdighet og demokrati. Filmene speiler et stort mangfold av folk fra ti ulike land.

Hele programmet ligger på nettsiden: www.cinelatino.no
Enkeltbillett: 100,-
Festivalpass: 400,-

EMA m Gael.jpg 

Her er noen smakebiter fra programmet:

Åpningsfilmen torsdag 20. august kl. 20.45 er chilenske EMA, en kruttsalve med flammer og reggaeton, regissert av Pablo Larraín, kjent for JACKIE og NERUDA.

Wagner Moura, som spiller Pablo Escobar i «Narcos» har regissert den spennende thrilleren MARIGHELLA, om en motstandshelt under militærdiktaturet i Brasil.

Den argentinske komedien WEASEL’S TALE, av Oscarvinner Juan José Campanella, er en herlig blanding av GRETNE GAMLE GUBBER og klassikeren SUNSET BOULEVARD.

De som gikk glipp av den utrolige dokumentaren MAXIMA fra Peru under BergenSer får en ny sjanse på Cine Latino.

Fem av de siste sju Oscar-prisene for beste regi har gått til latinamerikanere og fem av de åtte for beste foto. Det lages over 700 filmer i året i regionen, men i 2019 kom kun tre av disse på kino i Norge. Benytt sjansen til å se flotte filmer fra en voldsomt talentfull region på stort lerret!

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her