Dragevokterens jul

Dragevokterens jul

  • Premiere: 13. november
  • Familiefilm
  • 6 år
  • 1 t. 22 min.
 Kyrre Haugen Sydness
Kyrre Haugen Sydness
Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Dragevokterens jul
Regi: Katarina Launing
Originalspråk: norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2020
Aldersgrense: 6 år
Begrunnelse: Denne filmen inneholder enkelte mørke og dramatiske scener med nifse elementer. Derfor får den aldersgrense 6 år.

Det er snart jul i den lille byen Kjedly. Alle pynter til fest, synger julesanger og baker kaker. Bortsett fra 11 år gamle Sara som beveger seg rundt som en usynlig ninja. "Aldri bli sett, aldri bli tatt og aldri bli kjent med noen", sier hun til seg selv mens hun gjemmer seg for politiet og bryter seg inn i ferietomme hus for å finne mat og varme. Men når en flammesprutende drage krasjlander i huset hun skal feire jul i, snus alt på hodet.
Hun blir tvunget til å be om hjelp av nabogutten Mortimer som drømmer om å bli Youtube-stjerne. Sammen bestemmer de seg for å hjelpe dragen hjem dit den kommer fra før noen får fatt i den. Men å holde seg skjult for politiet med en ildsprutende dragevenn, er ikke lett.


"Dragevokterens jul" er en hjertevarm, morsom og spennende film om å tørre å bli sett for den man er. Om vennskap, offervilje og troen på det utrolige. En julefilm du aldri har sett maken til.

Medvirkende: Anders Baasmo, Kyrre Haugen Sydness, Solveig Kloppen, Iver Aunbu Sandemose, Isha Zainab Khan

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her