Sannheten Still 6.jpg

Sannheten

  • Premiere: 29. januar
  • Drama
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 46 min.
Catherine Deneuve
Catherine Deneuve
 Juliette Binoche
Juliette Binoche
 Ethan Hawke
Ethan Hawke

Regissøren av Shoplifters er tilbake med en ny storfilm med Catherine Deneuve, Juliette Binoche og Ethan Hawke i hovedrollene.

Originaltittel: La Vérité
Regi: Hirokazu Koreeda
Nasjonalitet: Frankrike
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på barn, og den blir derfor tillatt for alle.

La Vérité som den heter på fransk, er Kore-edas første film på et annet språk enn japansk. Den foregår i Frankrike med legendene Catherine Deneuve og Juliette Binoche i filmens hovedroller, godt supplert av Ethan Hawke og Ludivine Sagnier. De to førstnevnte spiller mor og datter med et heller anstrengt forhold. At moren nå har skrevet bok, gjør at gamle sannheter trekkes frem i lyset – og nåtiden.

Filmen føles nesten merkverdig fransk, med skvulpende rødvinsglass og intense samtaler. Samtidig er den breddfull av interessant familiedynamikk og menneskelige relasjoner av den typen som har kjennetegnet Kore-edas filmer i en årrekke. Kanskje er det ikke så rart at en regissør av hans kaliber ikke lar seg hindre av et fremmed språk. Han har en egne evne til å observere og fremstille mennesker på en måte som kjennes veldig virkelig – så også her. Velkommen tilbake, Kore-eda!

Hirokazu Kore-eda (f. 1962) er en av Japans mest anerkjente regissører, og fast inventar på Film fra Sør. Han har vært nominert til Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes fem ganger, og Shoplifters stakk av med prisen i fjor. Da var den også åpningsfilm på Film fra Sør, og vant publikumsprisen.

Medvirkende: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her