Steve Buscemi som Pierre Peders og Sienna Miller som Katya i Interview

Interview

Sienna Miller
Sienna Miller
 Steve Buscemi
Steve Buscemi

Det begynte som et intervju, men snart blir det et farlig spill.

Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Interview
Regi: Steve Buscemi
Originalspråk: Engelsk
Nasjonalitet: USA
Produksjonsår: 2007
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Voksen
Begrunnelse: Dette dramaet inneholder voksentematikk, krangler og sterke følelsesutbrudd som kan virke forstyrrende på barn. Filmen får derfor 11-årsgrense.
Det begynte som et intervju, men snart blir det et farlig spill. Pierre Peders får i oppdrag å portrettere filmstjerna Katya, men hun viser seg snart å ikke være den bimboen han først trodde. Kanskje han får angre på at han undervurderte henne...
Jobben fører dem sammen. Katya (Sienna Miller) er filmstjerne som skal bli intervjuet om den nye skrekkfilmen hun spiller i, Pierre Peders (Steve Buscemi) er journalisten som helst ville vært i Washington og skrevet om noe viktig.

Ingen av dem har noe lyst. Hun er drittlei journalister, og spesielt journalister som ikke er forberedt. Han er ikke forberedt og har lite annet enn forakt til overs for kjendiser. Det er ikke lenge før de forlater restauranten, med et intervju som tilsynelatende har gått i vasken.

Men bare tilsynelatende. Pierre setter seg inn i en drosje, men når Katya går ut av restauranten blir sjåføren så distrahert at han kræsjer. Pierre slår hodet og Katya tar ham med hjem for å tørke vekk blodet og se på skaden.

Skadeomfanget er heldigvis ikke all verden, så de ber hverandre om unnskyldning, hun spanderer børst, og de prøver å fortsette intervjuet der de slapp.

Det er imidlertid ikke så lett. De stoler nemlig ikke på hverandre og begge prøver hele tida å få overtaket på den andre. En stund er han den moralske vinneren av intervjuet, i den neste er det hun som har taket på ham på den ene eller den andre måten. Pierre og Katya leker med hverandre, men det aner oss at dette er en lek som kan komme til å ende med tårer....


Interview er Steve Buscemis fjerde film som regissør og et tett og intenst kammerspill. De to hovedpersonene er som duellanter som prøver å avgjøre hva som er den andres styrker og svakheter før de går til angrep, eller kanskje de er i ferd med å oppdage hva de har felles? Begge er til å begynne med svært fordomsfulle, men får seg noen overraskelser i løpet av natta.

Det er ikke til å komme fra at i en film som dette, der to kyniske personer setter hverandre i stevne i løpet av noen seine nattetimer, er det skuespillerne og manuset det meste henger på.
Filmer der to personer snakker med hverandre kan fort bli nettopp det, altså filmer uten noe annet enn prat.

Heldigvis er de to personene her framstilt av to strålende skuespillere som har et solid manus å støtte seg til.
David Scechter og Steve Buscemi har bearbeidet Theodor Holmans originalmanuskript, og resultatet er en film der den ene twisten følger den andre og skuespillerne får rikelig anledning til å vise fram pokeransiktene sine.

Du vil aldri lese et portrettintervju på samme måte igjen!

Medvirkende: Sienna Miller, Steve Buscemi, Michael Buscemi, Tara Elders, David Schecter, Molly Griffith, Elizabeth Bracco, James Villemaire, Jackson Loo, muMs da Schemer, Doc Dougherty, Donna Hanover, Wayne Wilcox, Danny Schechter, Philippe Vonlanthen m.fl.

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her