Maria Bonnevie i Maskeblomstfamilien

Maskeblomstfamilien

 Maria Bonnevie
Maria Bonnevie
 Eindride Eidsvold
Eindride Eidsvold
 Kjersti Holmen
Kjersti Holmen
 Hallvard Holmen
Hallvard Holmen
 Dennis Storhøi
Dennis Storhøi
 Bjørn Sundquist
Bjørn Sundquist
Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Regi: Petter Næss
Originalspråk: norsk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2010
Aldersgrense: 11 år
Egnethet: Ungdom/voksen
Begrunnelse: Gjennomgående utrygg stemning og enkelte dramatiske skildringer gjør at denne filmen får 11-årsgrense.

Det er sommeren 1951. Lillian og Amund Wang får sitt første og eneste barn. En gutt. Eller er det en pike? Ute er det solformørkelse. Fuglene slutter å synge. Foreldrene nekter operasjonen som kunne gjort Adrian til et helt menneske. Leiligheten i Oscars gate blir et drivhus der de forferdeligste blomstene gror. Her vokser den splittede Adrian opp med forstillelse, taushet, løgn og døende kjærlighet. Her lærer han sin skamløshet å kjenne.

Sommeren 1966 overhører Adrian samtalen som oppsummerer og besegler hans skjebne. Han velger ikke offerets rolle, men angriperens: Han går til krig mot foreldrene og får en kraft til å handle som er forløsende, men også livsfarlig for alle som er i hans nærhet, fordi han til slutt ikke kan kontrollere den. En serie hendelser endrer Adrians liv dramatisk i løpet av noen korte høstmåneder. Er det tilfeldigheter, eller kan de knyttes til Adrian? Ingen stiller spørsmål. Gjennom hovedrollen som Ødipus i en skoleteateroppsetning og møtet med Heidi, opplever Adrian seg selv i en større sammenheng, og han kan ikke unngå å innse sin egen tragedie. Han møter sin skyldfølelse, sin skam, innser sitt ansvar, befriende og ødeleggende på samme tid - og tar sin straff.

Maskeblomstfamilien er basert på boka med samme navn skrevet av Lars Saabye Christensen.

Marcus Aarnseth (Adrian Wang): Er 17 år og et ferskt fjes i den norske filmverdenen. Han går på Persbråten videregående. Maskeblomstfamilien er Marcus' første spillefilm.

Andrea Pharo Ronde (Emilie): Går andre året på musikklinjen ved Rud videregående, med vokal som hovedinstrument.

Maria Bonnevie (Mor/Lillian Wang): Er utdannet ved Stockholm Scenskola (1997). Hennes første film var Kvitebjørn Kong Valemon fra 1991. Hennes gjennombrudd kom i filmen Jerusalem i 1997. Senere har hun spilt i Insomnia, Øyenstikker, Syndare i Sommarsol, og Engelen (2009). For sin rolle i Jeg er Dina (2002) mottok hun utmerkelse for beste utenlandske kvinnelige skuespiller ved filmfestivalen i Montreal.

Eindride Eidsvold (Amund Wang): Gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 1987 og har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1990 hvor han blant annet var å se som Gregers Werle i Vildanden (2004). Eidsvold spilte Christian Borchmann i TV-serien Hotel Cæsar og har før dette medvirket i flere TV-serier, radio og spillefilmer, deriblant Sofies Verden, Hamsun, Drömspel, Bare skyer beveger stjernene og Marias Menn.

Kjersti Holmen (Tante): Er kjent fra en rekke film- og fjernsynsroller. Kjersti mottok Per Aabels ærespris i 1983, Aase Byes legat i 1999 og er innehaver av to Amanda-priser, første gang i 1993 for sin innsats i Telegrafisten og i 2000 for beste kvinnelige skuespiller i filmene Sofies verden og S.O.S. Hun har medvirket i utallige TV-serier og spillefilmer, deriblant Orions belte, Rød Snø, Ti kniver i hjertet, Vestavind, Elsk meg i morgen og Kunsten å tenke negativt.

Petter Næss (regi): Har jobbet både som skuespiller, manusforfatter og instruktør innenfor film- og teaterverdenen. Han regisserte sin første spillefilm i 1999, den humoristiske Absolutt blåmandag, som fikk Amanda samme år for både beste mannlige og kvinnelige hovedrolle. Den andre var Elling som ble sett av nesten 800 000 mennesker i Norge og nominert til Oscar som beste utenlandske film. I 2005 regisserte han Elsk meg i morgen, den siste filmen om Elling. Imellom de to Elling-filmene har Petter også hatt ansvaret for regien på to andre filmer: Ungdomsfilmen Bare Bea og Hollywood-debuten Mozart and the Whale. I 2007 skrev og regisserte han Tatt av Kvinnen, og han var regissør på det svenske dramaet Hoppet (2007), som har vunnet mer enn 15 internasjonale filmpriser.

Medvirkende: Marcus Aarnseth, Maria Bonnevie, Eindride Eidsvold, Kjersti Holmen, Andrea Pharo Ronde, Hallvard Holmen, Dennis Storhøi, Bjørn Sundquist

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her