Varg Veum -Svarte får med Lene Nystrøm

Varg Veum -Svarte får

Trond Espen Seim
Trond Espen Seim
 Lene Nystrøm
Lene Nystrøm
 Bjørn Floberg
Bjørn Floberg
 Jakob Oftebro
Jakob Oftebro
Henter stemmer...

Publikum mener:

Antall stemmer:
Originaltittel: Varg Veum -Svarte får
Regi: Stephan Apelgren
Språk: Norsk
Nasjonalitet: Danmark / Norge
Produksjonsår: 2010
Aldersgrense: 15 år
Egnethet: Ungdom/voksen
Begrunnelse: Enkelte dramatiske skildringer av dødsfall og drap som kan virke skremmende på 11-åringer, gjør at filmen får 15-årsgrense.
Svarte får er ny film i serien om Gunnar Staalesens privatetterforsker Varg Veum, med Trond Espen Seim i hovedrollen. Med på rollelisten er også stjerneskuddet Jakob Oftebro, samt Lene Nystrøm og Bjørn Floberg. Svarte Får er regissert av Wallander-regissør Stephan Apelgren.
Varg Veum oppdager at det er mye han ikke vet om sin kjæreste, Karin. Da hennes søster forsvinner lover han Karin å finne henne, men blir satt i et dilemma da han oppdager den prostituerte søsteren i klørne på kyniske halliker. Og disse nøler ikke med å likvidere de som står i veien for dem. I et skjebnesvangert øyeblikk lar Varg søsteren gå og dette har fatale konsekvenser for dem alle. Samtidig får førstebetjent Hamre i Bergenspolitiet hendene fulle med å rydde opp etter Varg, som begynner å ane en sammenheng mellom en gammel dødsbrann og funnet av en druknet mann blant fiskene i Akvariet i Bergen.

Om regissøren: Stephan Apelgren er kjent som regissør og manusforfatter av et stort antall Wallanderepisoder, og har en lang cv med andre krimserier og flere filmer. Han gikk ut av filmlydlinjen på Dramatiske Institutt i Stockholm i 1989, men allerede før han var ferdigutdannet startet han å arbeide med manus og regi. Han har laget alt fra julekalender for barn, komedier og tv-serier, men fra 2005, og frem til han nå startet på Varg Veum - prosjektet, er det "Wallander" som har vært hans hovedgeskjeft.

Skuespillere: Trond Espen Seim (Varg Veum), Bjørn Floberg (Hamre), Alexander Karim (Alexander Latoor), Kjærsti Skjeldal (Siren), Emil Johnsen, Skjalg Gamst Landsem (Harry Helgesen), Tormod Vassel (Joachim), Jakob Oftebro (Hans Hauge), Morten Espeland (Henrik Berner) og Elisabeth Sand (Karins mor).

Medvirkende: Trond Espen Seim, Lene Nystrøm, Bjørn Floberg, Jakob Oftebro, Alexander Karim, Kjersti Skjeldal, Emil Johnsen, Espen Hana

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her