Kino med høytlesning

6 ganger årlig tilbys filmvisninger på Bergen kino med høytlesning for utviklingshemmede. Det betyr at publikum i salen har på øretelefoner
og får ”forklart” og tolket handlingen i filmen underveis av en høytleser som sitter i salen.

Disse visningene blir støttet av Årstad og Bergenhus kulturkontor!

Høytlesningsdatoer for høsten 2019:

17 og 19 september:  Askeladden i Soria Moria

15-17 oktober:  Kaptein Sabeltann og den magiske diamant

12-14 november:  Snekker Andersen og bygda som glemte at det var jul

Med forbehold om endringer!

 

Vi har med oss en fast høytleser på forestillingene. Billetter til høytlesing kan bestilles på 55569050 i kontortiden!

Les mer om filmene her!

Målsettingen har vært å gi personer med utviklingshemming en større film – og kinoopplevelse. Bergen kino i samarbeid med Bergen kommune har tilbudt kino med høytlesning i13 år. Tilbudet en fast tilhengerskare som kommer til visningene høst og vår. Vi vet at utviklingshemmede kan ha problemer med abstrakt tenkning. Derfor skal høytleseren ikke bare oversette filmen ordrett, men geleide publikum gjennom handlingen ved å kunne gjenfortelle og bearbeide historien.

I praksis fungerer forestillingen slik at publikum kan selv velge om de vil høre høytleseren, ved henholdsvis å ta av eller ha på seg hodetelefoner. Dermed kan filmens reallyd oppleves som normalt, og høytleserens stemme som vekselvis forklarer handlingen og oversetter blir et tillegg til den totale filmopplevelsen.

Ved valg av film har vi lagt vekt på aktualitet, ved å vise film som det skrives om, snakkes om og referes til på TV og i andre medier i tidsrommet. I tillegg bør filmens innhold være lett tilgjengelig med få hovedpersoner, klare rollefigurer og et klart budskap.

Vi oppfordrer derfor brukere og assistenter til å komme med forslag til filmer på høytlesning. Ellers prøver vi å variere filmtilbudet for å tilfredsstille ulike interesser.

Forestillingstidspunktet for høytlesning er tirsdager og torsdager, 1 gang i måneden i september, oktober, november, februar, mars og april/mai. Forestillingene vises i KP 4 kl. 1800. Forestillingene blir annonsert i dagsavis og på våre nettsider i tillegg til informasjon i InfoPosten. Det er mulig å ringe oss direkte for å få informasjon og reservere kinobilletter til høytlesningene.

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her