Med hjertet i dansen

  • Barnefilm / Dokumentar / Familiefilm
  • Tillatt for alle
  • 1 t. 22 min.

Store drømmer har ingen aldersgrense!

Originaltittel: Med hjertet i dansen
Regi: Erlend E. Mo, Victor Kossakovsky, Hanna Heilborn
Originalspråk: norsk/svensk
Nasjonalitet: Norge
Produksjonsår: 2016
Aldersgrense: Tillatt for alle
Begrunnelse: Filmen inneholder ingen scener som antas å ha skadelig virkning på de yngste.

"Med hjertet i dansen" er en film om gleden i å danse og ønsket om å bli god. Men mest av alt om å ha en venn å støtte seg til når ting blir vanskelig. For deg som elsker dans, møt tre jenter som ikke kan leve uten!

I filmen møter vi tre jenter som drømmer om å bli best i dans og deres kamp om å få det til. Vilde på 12 år er rå på Halling-dans og ønsker å bli norgesmester. Hun trener ustoppelig for å klare å konkurrere i det guttedominerte dansemiljøet. Ruth derimot drømmer om å bli cheerleader, noe som setter morens holdninger på test. Mens Nastya på 12 og hennes lillesøster på 7 lever og ånder for ballet og går på det krevende ballettinstitutt i Russland. Der er det vinn eller forsvinn som gjelder.
'Med hjertet i dansen' er en film om lidenskap, samhold og familiebånd når store drømmer skal bli virkelighet. 


Erlend E. Mo (f. 1967) har studert litteratur og skandinaviske språk ved Universitetet i Oslo 1986- 90, og Film og TV ved Høgskulen i Volda 1990-1992. Siden har han regissert flere filmer. Mo har mottatt en rekke internasjonale priser for sitt arbeid. Slike utmerkelser inkluderer blant annet Terje Vigen prisen på Den norske Kort lmfestivalen, Beste dokumentar under Odense Film Festival i Danmark, IDFA Silver Cub Award, Cinematic Vision Short Award på SilverDocs AFI/Discovery Documentary Festival i Washington USA.

Victor Kossakovsky er en russisk filmskaper. Han begynte sin karriere hos Leningrad studio of Documentaries i 1978. Kossakovsky jobber både som regissør, klipper og fotograf på sine egne filmer. Han var ferdig udannet fra Higher Courses of Film Writers and Directors i Moskova i 1988. I 1993 lagde han Belovy (The Belovs) som vant VPRO Joris Ivens Award og Audience Award i IDFA. Kossakovskys filmer har siden da vunnet over 100 priser. Hans siste film var Vivan Las Antipodas! - 2011 and Demonstration - 2013.

Hanna Heilborn er utdannet ved New York Film School og den Svenske Institutt for Drama. Heilborn jobber som regissør, manusforfatter og animasjonslærer. Hennes tilknytning til kunsten kommer tydelig frem i hennes anerkjente dokumentar ?Hidden? 2002, ?Slaves? 2009 og ?Sharaf? 2012. Hanna Heilborn har siden 2001 vært partner i selskapet Story AB i Stockholm.

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her