tirsdagsfilmen.jpg

Tirsdagsfilmen

Kjære filmelsker!
Hver tirsdag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm i en av våre aller beste saler på Konsertpaleet. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmene fortjener. Vi seès klokken 18.30!

22. september: Collini Case

NFF_IMG_356014-447137.jpg 

Advokat Caspar Leinen føler seg «fanget» da han utnevnes av retten til å forsvare den mistenkte i en spektakulær drapssak. Men han begynner raskt å avdekke en av de største juridiske skandaler noensinne, og det strekker seg tilbake til etterspillet av Nazi-Tyskland..

VANT PUBLIKUMSPRISEN I FILMFESTIVALEN I HAUGESUND
Juryens begrunnelse: Vi blir tatt med på en gripende reise med spenning fra start til slutt. Inspirert av forfatterens egen familiehistorie blir vi minnet om grufulle handlinger fra krigen som aldri må bli glemt. Filmen er regissert av Marco Kreuzpaintner og produsert i Tyskland, og således en av flere filmer og bøker derfra de seinere årene der oppgjør med landets nære fortid står i sentrum. Årets publikumspris går til: «Collini Case»

Billetter finner du her!

 

29. september: The Painted Bird

TPB (30)_selection.jpg 

Når nazistene begynner sin masseutryddelse av jødene i Øst-Europa under andre verdenskrig, sender et jødisk par sønnen sin ut på landsbygda slik at han kan gjemme seg hos tanta. Men når tanta plutselig dør, blir den lille gutten kastet ut i en verden styrt av hat, frykt og vold, der hverdagen er en kamp for å overleve i et hensynsløst samfunn preget av brutale overgrep på sivile av russiske og tyske tropper.

The Painted Bird er en rå, sjokkerende, hjerteskjærende og overveldende beskrivelse av et Øst-Europa i krig, filmet i svart/hvitt på 35mm. Om man klarer å se forbi de brutale voldsskildringene, tilbyr filmen både skjønnhet og teknisk virtuositet – men ta dette som en sterk advarsel.

Romanen som filmen opprinnelig er basert på ble kontroversiell fordi menneskene som terroriserte guttungen først og fremst var vanlige polske bønder, og ikke nazister. The Painted Bird portretterer en uendelig parade av mennesker tappet for empati fra vår egen fortid.

 

6. oktober: Summerland

NFF_IMG_409913-448400.jpg 

Forfatteren Alice er en sterk og selvstendig kvinne under den 2. verdenskrig. Hun fordyper seg i sitt arbeid ensom og tilbaketrukket ved de vakre klippene i det sørlige England, etter å ha blitt såret av kjærligheten til en annen kvinne.


Når den livlige og unge Frank, en evakuert gutt fra London, adopteres inn i hennes verden er hun fast bestemt på å bli kvitt han. Men hans uskyldighet, mot og nysgjerrighet vekker til live Alices dypt begravde følelser. Alice lærer seg at sår kan lindres, og at alle fortjener en ny sjanse. Enhver kvinne har rett til å vite hvem hun er og hva hun vil.

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her