tirsdagsfilmen.jpg

Tirsdagsfilmen

Kjære filmelsker!
Hver tirsdag setter vi opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm i en av våre aller beste saler på Konsertpaleet. En ekstra stor filmopplevelse for deg som filmelsker, med så stort lerret og stor lyd som filmene fortjener. Vi seès klokken 18.30!


27. oktober: Livet etter døden

NFF_IMG_430880-450880.jpg

Livet etter døden handler om sorg, hvor ulikt vi sørger og i ulik takt. Men tross det triste er det også en morsom film. Den trøster som en varm klem og hører til Härös beste.

Livet etter døden bygger på regissør Klaus Härös egne opplevelser etter at hans mamma døde da han var i 20-årsalderen.

3. november: Greta

greta-thunberg.jpg

Ingen har hatt større innflytelse på den internasjonale debatten om klimaendringer og miljøpolitikk de siste årene enn Greta Thunberg.

På bemerkelsesverdig kort tid har tenåringsjenta fra Sverige blitt frontfigur for en global bevegelse som ønsker handling fremfor bortforklaringer, og som ønsker å stille politikerne til ansvar for den verden de er i ferd med å etterlate til oppvoksende generasjoner. I denne dokumentarfilmen følger vi Thunberg fra hennes første skolestreik til møter med verdensledere.

10. november: Billie

BIL6121_HR_DON_PETERSON_Billie Holiday recording for Commodore 1939 finished.jpg

Et møte med en av verdens fremste og mest sagnomsuste jazzsangere, og kontrastene i hennes korte, turbulente liv.

Filmen er fortalt gjennom en av hennes største fans, Linda Lipnack Kuehl som i 1971 startet arbeidet med en omfattende biografi om Holiday. Over en periode på åtte år, gjorde hun over 200 timer med intervjuer med dem som kjente henne best – Charles Mingus, Tony Bennett, Sylvia Syms og Count Basie blant annet. Boken til Kuehl ble aldri ferdig, men denne dokumentaren baserer seg nettopp på disse opptakene.

17. november: Wendy

wendy.jpg

Wendy er et lidenskapsprosjekt for Benh Zeitlin, regissøren som rystet Sundance og deretter resten av verden med Beasts of the Southern Wild for nesten ti år siden. Den klassiske historien om Peter Pan får ny utkledning i dette rølpete eposet.

Tapt på en mystisk øy hvor aldring og tid ikke henger sammen, må Wendy kjempe for å redde familien, hennes frihet og ungdommens gledelige ånd fra det livsfarlige konseptet «å vokse opp». Dette er et fargerikt, energisk eventyr, skutt av den norske stjernefotografen Sturla Brandth Grøvlen, full av ekstravagante ideer og undring. Wendy gjør også et viktig poeng om barns tilknytning til naturen. Den falmer.

Dette webområdet bruker cookies. Ved å fortsette å bruke webområdet samtykker du i vår bruk av cookies. Les mer her